29 december, 2012

BeestenboelOmdat ik gek op dieren ben wil ik jullie mijn huisdieren laten zien en laat ik zien welke (huis)dieren ik heb gehad en waar ik mee in aanraking ben geweest. Honden, katten, dolfijnen en meer..

Mijn allereerste huisdier was Doeke mijn kat. Mijn ouders hadden haar al voor mijn geboorte. Het is niet een bepaald mooie naam, dus vraag me ook zeker niet hoe zij er op zijn gekomen haha. Mijn ouders dachten eerst dat ze een kater zouden krijgen en daarvoor hadden ze de naam Doeke bedacht, later zijn ze erachter gekomen dat het een vrouwtje was.In 2003 zijn wij verhuisd naar het huis waar we nu wonen, Doeke verhuisde natuurlijk mee. We verhuisden ongeveer zo'n 15 huizen verderop, iets luxere en mooiere huizen.

Mijn hele leven wou ik al een hondje, vrienden om ons heen kregen allemaal een hondje en daar was ik zo jaloers op! Vrienden van mijn ouders hadden een hondje bij een fokkerij vandaan, hun hadden het laatste hondje. Paar weken nadat zij hun hond hadden en nog contact hadden met de fokker belden zij mijn vader op om te zeggen dat er weer een hondje terug gekomen was, omdat het oude vrouwtje waar hij woonde het te zwaar vond om voor te zorgen. Aangezien de vrienden van mijn vader wisten dat ik super graag een hondje wou heeft mijn vader mij uit school gehaald wat al bijzonder was, dus ik wist gelijk dat er iets achter zat. We zijn gaan kijken en waren alle 3 snel verkocht, wat een schatje! We hebben hem gelijk meegenomen en onderweg nog wat spulletjes gekocht. We noemden hem Goofy omdat het met een 'G' moest beginnen en hij heeft soms echt zo'n onnozele Goofy hoofd haha.In het begin ging het niet zo goed tussen Doeke en Goofy, Goofy was speels en Doeke wou wel laten weten dat zij de baas in huis was. Eind 2004 ging het heel goed tussen hun twee. Doeke gaf Goofy kopjes en Goofy gaf Doeke kusjes (likjes), echt heel lief!Eind 2004 waren we Doeke kwijt, samen met mijn moeder hebben we de hele buurt afgezocht. Na twee dagen zijn we naar de dierenarts gegaan om te vragen of er een kat bij hun was binnen gebracht en ja hoor, daar was Doeke. Ze was bij ons in de buurt aangereden en iemand heeft haar naar de dierenarts gebracht, daar hebben ze Doeke in laten slapen omdat ze te veel pijn had.

Goofy gaat vaak naar de trimsalon, omdat zijn haar echt gigantisch snel groeit. Hij is ook erg veranderd sinds zijn puppy tijd. Goofy word in Maart 2013 alweer 9 jaar.


In 2007 heb ik voor het eerst een hamster gehad, een grijze dwerghamster die Pluto heette. Ik heb niet echt een goede foto van hem.

Ook zijn wij in 2007 (toen ik 12 was) naar Jamaica op vakantie geweest, het was echt een leuke vakantie. We zijn bij het graf van Bob Marley geweest en zijn ouderlijke huis waar hij is opgegroeid, heel indrukwekkend allemaal. In Jamaica hebben we voor het eerst met dolfijnen gezwommen, echt geweldig! Ik denk dat dit ieder meisje haar droom is en ik raad het je ook echt aan om ooit in je leven te gaan doen. In 2009 hebben we weer een keer met dolfijnen gezwommen, dit was nog leuker en intiemer. Ik zou het zo weer een keer doen als het op mijn pad kwam.

Deze foto's zijn van Jamaica.

In 2011 heb ik weer een hamster gekocht, deze was wat groter omdat het een Syrische was. Hij heette weer Pluto, lekker makkelijk, echt een schatje was het! September 2012 kreeg hij een ziekte en deed niks anders meer dan slapen, hij at ook bijna niet meer. Het werd alleen maar slechter en heb ik hem in laten slapen.


Ik heb begin 2012 een paar maand in een dip gezeten. Ik wou niks meer, ik had gewoon geen zin meer in alles. Wanneer mijn vader en ik langs een weiland reden met allemaal shetland pony's, werd ik helemaal verliefd. Vroeger heb ik anderhalf jaar op pony rijden gezeten tot dat ik er af viel.

Op één of andere manier hebben we begin Mei een shetland gekocht, die op een manage in de buurt kon staan waar die volledig verzorgd werd, stal werd uit gemest en ze gaven haar te eten. Haar paspoort naam was Joker, waarschijnlijk omdat ze 2 April is geboren. Ik vond het een lelijke naam en heb haar de naam Milly gegeven, ze luisterde al snel naar haar naam.

Het was erg leuk, maar aangezien ik wel 3 keer in de week naar haar toe moest werd het fysiek best zwaar. Ik zat/zit met stage en moet februari weer naar school en waarschijnlijk zal ik meer huiswerk krijgen. Ik heb Milly op marktplaats gezet waar een aantal reacties op kwamen. Ik had er wel moeite mee om haar te gaan verkopen, maar een vriendin van een kennis van ons had haar op marktplaats gezien en kwam erachter dat die van ons was. Zij hebben haar over gekocht en ze heeft nu gelukkig een leuk plekje waar ik zelf ook nog is kan komen kijken, daar ben ik echt blij mee.Tot nu toe is dit mijn langste blogpost zoals jullie zien. Ik kan dan ook echt uren praten over (mijn) dieren.

Heb jij huisdieren? Wat voor huisdieren heb je?

18 opmerkingen:

 1. Awww leuke huisdieren! Zelf hebben we 2 katten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aah, schattig :) Ik heb zelf een hond, een kat, een vogel en kippen :) Vroeger hadden we nog een konijntje, maar die heeft mijn vader laten ontsnappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ahh super schattig!
  xx♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk artikel, de kat is echt cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zeg!
  Ik heb ook met een dolfijn gezwommen:D
  liefsxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk om te lezen.
  ik volg je xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik gebruik de Nikon coolpix s3300. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke dieren heb je/heb je gehad. Ik heb zelf ook ontzettend veel en veel verschillende dieren gehad. Over dat met dolfijnen zwemmen heb je ook helemaal gelijk. Echt geweldig. Leuke post om te lezen trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. aaaw zo lief! Ik heb een roodgekleurde kater (:

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahh wat een lieve foto's!
  Erg leuk!

  xoxo
  www.its-dash.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke beestjes; vindt je hond heel schattig.;)
  Would you like to follow each other?
  Wens je een fijne jaarwisseling!!!
  Groetjes
  Sharda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. aaaawh super lief! erg lieve diertjes. <3
  alvast een gelukkig nieuwjaar! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ah, wat schattig!

  Ik volg je via bloglovin' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aah, super leuk. Ik ben ook gek op dieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een lieve hond, aaw! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een super lieve beestjes, je hebt echt een leuke blog. Je ziet tegenwoordig nog maar weinig lifestyle. Ik ga je volgen! ik heb zelf een shihtzu hondje op dit moment. Vroeger heb ik 2 katten gehad en 4 ratten. Liefs, Savannah. Volg je terug?

  BeantwoordenVerwijderen