18 januari, 2013

Persoonlijk | I'm afraid of..


Willen weten wat ik nou haat of eng vind? Lees dan verder.

Ik dacht misschien is het wel leuk om iets persoonlijks te doen. Ik ben van plan meer van dit soort dingen te doen, zodat jullie beetje bij beetje meer over mij te weten komen, als jullie dat willen natuurlijk. Oke, laten we beginnen.

Ik ben bang voor:
- Spinnen, eigenlijk alle soorten en maten, behalve de hele kleinsten die amper kan zien.
- Slangen, het idee dat ze kunnen bijten.
- Haaien, wanneer ik op vakantie ben, of op zout water ben ik alweer bang voor haaien.


- Inbrekers, ik heb vroeger altijd gezegd, wedden dat we een keer worden overvallen of dat er ingebroken word. 2 jaar terug hebben ze ons proberen te overvallen, mijn moeder was met de hond uit en ze wisten al heel ons systeem, hoe het 's ochtends ging bij ons. Mijn vader is al eerder weg, toen mijn moeder terug kwam met de hond en ze ondertussen de deur open deed stonden er 2 mannen achter haar. Het was glad en ze kon nog net de deur dicht klappen/duwen. Ik lag op bed en hoorde de klap van de deur en hoorde mijn moeder schreeuwen en vloeken. Ik vloog mijn bed uit en het eerste wat ik zei: 'inbrekers he?' Jadus. Ik ben bang dat er zoiets ooit nog een keer gaat gebeuren..
- Brand, het idee dat 's nachts het huis in de fik kan vliegen is een eng idee.
- Clowns, Clowns vind ik maar niks, ik blijf altijd op afstand haha.
- Verdrinken, verbranden en verdrinken is het engste wat je kan overkomen.
- Neerstorten met het vliegtuig, het is niet echt een angst maar het blijft spannend, elk jaar in Februari proberen we met zijn drieën (mijn ouders en ik) op vakantie te gaan naar het buitenland. Dus het is bijna weer zo ver, naar Aruba! Jullie zullen hier eind Februari vast wel een artikel over vinden. (:


- Insecten, iehw ik vind insecten helemaal niks! Als er iets op mij zit word ik helemaal gek.
- Overlijden, mijn opa en oma hebben allebei al is op het randje gelegen, maar ze zijn er gelukkig weer bovenop gekomen. Het is wel iets waar ik bang voor ben, om familie te verliezen.
- Gezondheid, ik uit het eigenlijk nooit maar ik ben toch wel bang dat mijn gezondheid achteruit gaat aangezien dat de laatste 5 jaar wel is gebeurd. Ik heb een spierziekte, waardoor mijn rug scheef is gegroeid en daar ben ik aan geopereerd ook werken mijn longen hierdoor maar voor 40%. Ik zou hier best wel is een artikel over willen schrijven, maar ik loop er niet graag mee te 'koop'. Ik vertel alles als mensen naar dingen vragen of willen weten wat er dan precies allemaal is en wat de beperkingen zijn. Maar ik weet niet of het interessant genoeg is om een artikel over te schrijven haha.


Hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. (:

Waar ben jij nou het bangste voor?


22 opmerkingen:

 1. Ik ben niet heel bang aangelegd. In de zin van dat ik gewoon alleen over straat ga of alleen thuis (vrijstaand huis) ect.
  Wel heb ik de laatste maanden heel erg dat ik bang ben voor de toekomst. Dat ik mijn dromen niet na kan jagen. Mede doordat ik werkeloos thuis zit.

  Heb je die spierziekte al van jongs af aan? Dat is wel een heftige ontwikkeling.

  Liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gelukkig vanaf mijn geboorte, dat scheelt wel, je leert er mee omgaan. :)

   Verwijderen
 2. Wil je dat echt weten? Kikkers.. Ik ben zoooo bang voor die beesten. En alles (dieren) wat vliegt. Zolang vogels, vlinder of wespen/bijen ergens zitten valt het mee, maar zodra ze gaan vliegen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben echt bang voor de zee! Durf niet te ver
  zwemmen omdat ik bang ben dat er van alles op me
  af komt! Met snorkelen in Thailand heb ik een keer
  een haai gezien. (planktonetende) Ik denk dat het
  daardoor komt!

  Verder bang ik bang voor ziektes, spinnen en het donker.

  xoxo
  www.its-dash.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn allerergste angst is brand! Jak..XO
  The wine of fashion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn angst? Oké niet lachen, dat zijn namelijk poppen! Van die grote paspoppen dat in de etalages staan. Ja hoor, daar wil ik liever niet te dichtbij komen..
  (Mijn papa is ooit met ons naar zo van die loopgraven, dat in de oorlog gebruikt werden, geweest toen ik nog erg klein was en daar waren ook van die "enge" oorlogsmannequins. Sinds dan heb ik dus er heel bang van *lach*). Wel heel leuk artikeltje!
  Liefs, Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ben ook wel bang voor het overlijden van mensen die dicht bij me staan, lijkt me ontzettend naar... verder heb ik niet heel veel angsten gelukkig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een angsten! Ik begrijp een aantal heel goed.
  Mij lijkt levend begraven worden ontzettend eng.
  En dat mijn vriend overlijdt of mijn ouders/broers.
  Lijkt me heel heftig en moeilijk te verwerken.

  Bedankt voor je compliment op m'n blog!
  Een boek schrijven.. Ik zou het ontzettend graag willen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook heel erg bang voor branden. Vooral omdat toen ik jong was een huis een stukje verderop is afgebrand, brr heb er nog steeds nachtmerries over. Neerstorten met het vliegtuig ben ik eigenlijk helemaal niet zo bang voor. Maar zeker wel weer voor de dood. Leuk artikel! (in hoeverre het leuk kan zijn dan haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aaah spinnen, daar ben ik ook super bang voor! En de zee is inderdaad best eng, durf daarom ook niet te duiken vanwege haaien en die eng uitziende vissen haha. Ik volg je ook nu. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. dat zijn best veel angsten.
  Haaien, spinnen en insecten zijn juist de dingen waar ik niet bang van ben.
  Ik ben eerder bang om een dierbaar iemand te verliezen en niet te slagen voor mijn examens haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben ook voor zoveel dingen bang. Ik spreek het liever niet uit waar ik bang voor ben. Niet omdat ik dan denk dat het uit komt maar meer om mensen geen aanleiding te geven om mij er mee te confronteren.

  Ik vind het moedig dat je uitspreekt dat je bang bent om verder achter uit te gaan. Zelf heb ik een lichamelijke beperking en een chronische ziekte. Niet te makkelijkste dingen zeker niet omdat bij mij de chronische ziekte steeds erg wordt waardoor het lijkt als of mijn lichamelijke beperking erger wordt. Artsen denken altijd dat het mijn handicap 'erger' wordt en het is juist de chronische ziekte.
  Daarnaast vind ik dat als jij over je spierziekte wil vertellen jij dat moet doen, niemand kan je dwingen, maar ook niemand kan zeggen dat het geen goed onderwerp is. Het is jouw blog en jouw leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je lieve reactie. Ik spreek het ook niet snel uit maar ik ben er wel achter dat je het uit moet spreken in je omgeving bij mensen waar je vaak mee te maken krijgt. Ik ga ook langzaam achter uit, maar je moet postief blijven en denken. Ook al is dat soms lastig. (:
   xx

   Verwijderen
 12. ik ben zelf heel bang voor inbrekers, het is echt extreem erg.
  Nu ik naar een appartement verhuis wordt het minder hoop ik:)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn angsten lijken wel een beetje op die van jou.
  Over dat overlijden; ik vind het ook vreselijk om een familielid te missen, maar zelf ben ik niet bang om dood te gaan. Ik denk dat het komt omdat ik juist heel benieuwt ben naar de dood, ik ben benieuwt wat er gebeurd als je dood bent. Blijf je ziel eeuwig ronddwalen in de vorm van een geest, of zal je een ander leven krijgen? Het is niet zo dat ik dood wil, ik ben gewoon heel nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. En dan hebben we : levend begraven worden en kwallen nog niet opgenoemd maar dan is het rijtje wel compleet denk ik zo haha!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha super grappig. De meeste mensen zijn toch wel bang voor hetzelfde! Ik ben bang voor... snorkelen! Dan ga ik hyperventileren. En ook voor rijden in de bergen. Je zou maar een bocht missen..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben echt heel erg bang voor de dood, dat er ingebroken wordt (al 2 x gebeurd bij mij thuis), kwallen en vissen in de zee (ben bang dat ze plots tanden hebben.

  Goed, herkenbaar artikel :).

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Die heb ik ook bij anderen gezien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. vast niet precies de zelfde. ;)

   Verwijderen
 18. Ik durf vaak 's nachts niet naar de wc. Bang dat ik toevallig een inbreker tegen kom.

  BeantwoordenVerwijderen