08 juli, 2013

Goofy in bad

Onze hond gaat eens in de 8 weken naar een trimsalon. Zijn haar groeit ontzettend snel en rond de 5 weken beginnen er klitten te komen. Wij borstelen hem zelf eigenlijk nooit, ik weet het heel slecht. Als hij weer uitziet als een 'sloddervos' -dat is hoe we hem noemen als die weer 'lelijk' begint te worden, dan borstelen we hem en doen we hem in bad.Vorige week was het dus tijd voor een opfris beurt. Deze foto's zijn met mijn iPhone gemaakt, want het leek me niet verstandig om het met mijn camera te gaan doen. 

Zoals je bij de eerste foto ziet heeft die zowat dreadlocks en zijn witte pootsjes zijn niet meer wit, tijd om hem wat te kammen. 


Tsja, dat was hoog nodig. De borstel heeft twee kanten, eerst borstel ik net de zachte kant en dan met de kant met de normale borst. Ik borstel niet precies want na het wassen moet het toch weer. 


Zijn pootjes zijn ook weer helemaal begroeid, dit wou ik bij knippen. 


Zoals je ziet is er niet veel tussenuit gekomen. Ik durf niet verder. (Op de foto lijkt het net of die bloed heeft, maar dat zijn bruine haren van voezigheid, heeft die ook rond om zijn mond). Hier heb ik het maar bij gelaten en ben verder gaan kammen. 


Resultaat van een beetje ruig borstelen. 


Tijd om in bad te gaan! Echte honden shampoo, ruikt ook nog wel lekker.Daar gaat-ie dan, dit is het minst leuke gedeelte van allemaal.. 

Normaal doe ik dit altijd samen met mijn moeder en het is best onhandig dat je hem voorover buigend moet wassen. Dus ik dacht bikini aan en er bij in, zodat die tenminste wel echt goed gewassen word. 


Aahw. Hij zat steeds te kreunen/piepen omdat die eruit wou. 

En soppen maar!


Aahw, verzopen katje. En nu het leuke, drogen! 


Eenmaal uit het bad op de grond, word die helemaal gek. Met zijn kopje in de handdoeken, tegen mij aan. 


En schudden! Hele badkamer nat..


En dan föhnen, dat vindt-ie zo lekker, hij gaat er helemaal voor liggen. 


Andere kant. 


Nadat die droog is weer even een beetje borstelen, zodat die mooier is. 


Tadaa! Mooi wit hondje. Alleen zijn haar hangt nu wat meer voor de ogen. Over twee weken wordt-ie weer geknipt. 


Hebben jullie ook een hond je gewassen moet worden?


Woensdag wordt er een winnaar bekend gemaakt van de winactie, dus doe nog snel mee! (klik hier)Instagram - 
@xbiancaaaa               
Twitter - @Belizzia  

13 opmerkingen:

 1. Aw , wat schattig. Nu is ie weer mooi:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat kijkt ie zielig ;p wel een leuk beestje :) !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik was mijn hondje van mijn oma altijd, omdat zij dat niet me zo goed kan, en dan knip ik haar ook helemaal bij. Arm beestje is altijd zo klein als ze nat is, gelukkig vind ze het helemaal heerlijk om gewassen te worden en geniet ze er wel van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahhh super lief <3

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ahh, wat een schatje.!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. aaah, wat een schattig hondje! Wij hebben hetzelfde soort thuis en wassen is echt onmogelijk bij haar, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er weer uit om door een ringetje te halen! Ik heb zelf een ruwharige Jack Russell die behoorlijk lang haar krijgt als ik het laat doorgroeien, dus ik trim hem altijd zelf twee keer per jaar. Wassen doe ik meestal alleen als hij op het strand aan het spelen is geweest. Hij vindt het niet geweldig, maar laat het wel toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aaaawh, zo schattig om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuk! Ik zou dat knippen best eng vinden. Knap dat je dat zelf doet!

  Liefs,

  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het ook en het lukt mij ook niet om de pootjes helemaal kaal te krijgen.

   Verwijderen
 10. Oooh wat lief zeg! Ik vind het altijd zo zielig wanneer een hond moet gewassen worden, maar het moet nu eenmaal. Mooi hondje heb je! :)

  BeantwoordenVerwijderen