27 december, 2013

Kerstdagen 2013


De vorige kerst voelt nog als vorige week, terwijl de kerst van dit jaar ook alweer voorbij is. Het was een kerst met stroomstoringen en een brandje, geen saaie kerst dus.

Eerste kerstdag

's ochtends gingen wij naar mijn oma, daar waren mijn oom, tante en mijn nicht met haar vriend ook. Zij gingen tussen de middag weer naar huis, want daar hadden ze al eten klaar staan. Wij bleven bij mijn oma en zoals veel voorgaande jaren aten we daar soep en ik hou van oma's soep, dat is de lekkerste soep die er is. Soep met broodjes en kerstbrood.

Rond 2 uur gingen we weer naar huis en om 4 uur kwamen vrienden van ons (ik heb het al vaker gezegd: vrienden van mijn ouders en hun zoon en dochter zijn vrienden van mij, zomers zien we elkaar zowat elk weekend) zij kwamen bij ons gourmetten. Het klinkt misschien raar, maar we hebben in de garage gegourmet, omdat het zo vreselijk stinkt en de geur echt overal in blijft hangen. Onze garage ziet er niet uit als een standaard garage, maar is meer een bijkeuken. Mijn vader had het leuk versierd, hij had wat vlagen opgehangen en een schilderij zodat er meer zweer was. Ook stond er een kandelaar met kaarsen en stonden er twee kacheltjes. Het was erg gezellig.


Toen we de gourmetstellen aanzetten viel de stroom uit, na een paar keer uitvallen van de stroom en de stekker in een andere stopcontact te hebben gedaan ging het weer goed en deed alles het weer. Na 10 minuten het gourmetstel aan te hebben stonk het. Bleek er een overig pannetje van het gourmetstel ergens onder in het gourmetstel te liggen, die stond dus in de brand. Het hele handvat (wat van plastic is) was weg gesmolten en toen we het vuurtje uitgeblazen hadden stonk het heel erg naar verbrand plastic, toen hebben we even in de kou moeten zitten om die vieze gevaarlijke lucht eruit te moeten krijgen. Daarna was het nog erg gezellig haha. Vandaag maakte mijn moeder het gourmetstel schoon en zat er nog een zwarte houten spatel in, die was ook helemaal verbrand.


Tweede kerstdag
Op tweede kerstdag doen wij nooit zoveel. 's Ochtends zijn wij nog naar mijn opa en oma geweest en als je mij volgt zag je al dat mijn opa en oma het vergeten waren. Ze zaten nog in de pyjama en waren er van overtuigd dat we op de namiddag zouden komen haha. Nadat ze zich aangekleed hadden hebben we wat gedronken en hebben we nog rollade met brood en salade gegeten.


Zo zag mijn kerst er uit. Op de middag van de tweede kerstdag voelde ik me echt 5 kilo zwaarder.


Hoe zag jouw kerst eruit?

17 opmerkingen:

 1. Hahahah ik voel me ook altijd iets zwaarder zo dra ik veel gegeten heb op un dag en vooral allemaal lekkernij! Mijn kerst zag er gewoon rustig uit ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. krijgt goed ikheb teveel gegeten dat ik vandaag alleen pap kon eten..
  liefs xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 5 kg zwaarder? Ik voel me 10 kg zwaarder, haha! Pff, heb echt teveel gegeten en dan moet oudejaar nog komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een hele gezellige kerstmis :D Wij hebben ook lekker gegourmet en hoef echt heel lang niks meer te eten denk ik haha! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke kerstboom!

  Wij hebben ook met kerst gegourmet, ik denk dat heel veel mensen dat doen. ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. klinkt heel leuk en gezellig, en mooie boom!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt een mooie site! :) en mooie kerstboom haha ;) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Awhh die hond bij de boom is echt heel cute<3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ahh die hond op de foto is echt lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, klinkt als een ontzettend gezellige kerst! Mooie kerstboom ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er gezellig uit meis! :)

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er allemaal heel gezellig uit. Ik heb vooral heel veel gegeten maar het was wel fijn om met mijn familie te zijn.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik was eerste kerstdag bij mijn schoonfamilie en tweede kerstdag lekker thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die laatste foto is echt ontzettend feestelijk uit! Best wel grappig dat je grootouders het vergeten waren, haha :-) Kerstavond was mijn oma bij ons thuis, eerste kerstdag was ik bij de familie van mijn vriend thuis en tweede kerstdag waren mijn vriend en ik bij mijn familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk idee, gourmetten in de garage.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ziet er gezellig uit en origineel idee!

  BeantwoordenVerwijderen