31 januari, 2014

Happy Challenge | Mijn waarden en mijn droom

De meesten van jullie zullen vast weten wat de Happy Challenge is. Het is een initiatief van LisanneKelly en Marieke. Elke vrijdag komt er een opdracht online, deze opdracht kun je vinden op de meiden hun blogs. De opdrachten laten je nadenken over je geluk, positiviteit en dromen. Afgelopen vrijdag kwam de tweede opdracht al online, maar heb nu pas besloten om echt mee te gaan doen. Lees hier de twee opdrachten en antwoorden van mij.

Opdracht 1: luidde als volgt: Wat zijn mijn waarden? Wat vind ik echt belangrijk in het leven? Ik vind dit altijd zo lastig! Misschien was deze opdracht ook de reden dat ik niet gelijk meedeed in de eerste week, maar om erover na te denken is toch wel goed. Hier vindt je een aantal voorbeelden van waarden. Je moet er 3 uitkiezen.

Veel waarden uit het lijstje komen wel van toepassing, maar heel veel vind ik ook vanzelfsprekend. Ik vond het erg moeilijk om er 3 uit te zoeken die voor mij belangrijk zijn, maar dit zijn ze geworden:
 • Familie
 • Gevoeligheid
 • Liefde

Familie
Familie is voor mij heel erg belangrijk. Vooral als het gaat om mijn ouders. Zij helpen mij mijn hele leven al met allerlei dingen. Toen ik eind 2009 2 weken in het ziekenhuis lag voor mijn scoliose operatie waren mijn ouders dag en nacht bij mij. Mijn moeder door de week, zodat mijn vader even kon werken, mijn vader in het weekend zodat mijn moeder eindelijk lekker kon slapen. Op dat moment had ik ze echt nodig, want oh wat voelde ik me beroerd. Zo helpen ze me mijn hele leven in 2010 was ik in de winter erg depressief en zag het allemaal niet meer zitten. Mijn vader nam vrij en nam me mee op sleeptouw, ik ging de deur met hem uit en leuke dingen doen. Zij hebben er weer voor gezorgd dat ik me beter voelde. Het klinkt cliché, maar zonder mijn ouders was ik nergens. Ik weet niet hoe en/of ik hier dan gezeten zou hebben.

Gevoeligheid
Ik ben best gevoelig. Ik hou van structuur. Ik moet weten wat me te wachten staat en ik hou niet van veranderingen. Als we vroeger op school een uitje hadden raakte ik helemaal in de stress, werd ik zenuwachtig, huilde ik van te voren altijd even uit bij mijn moeder dat ik niet wilde. Dit komt deels ook door mijn spierziekte omdat ik altijd bang was dat we ver moesten lopen of er veel trappen zouden zijn. Zou ik het allemaal wel vol kunnen houden? Dit waren allerlei vragen die dan door mijn hoofd maalden. Tegenwoordig is het simpeler, ik zoek uit waar we heen gaan, vraag wat we gaan doen en als ik denk dat het zwaar word ga ik gewoon niet mee. Ik kan ook intens genieten van mooie en leuke dingen, zoals vakanties naar een zonnig land. Gelukkiger kun je me dan niet maken.

Liefde
Volgens mij heeft iedereen liefde nodig. Liefde van je ouders, familie, vrienden, klasgenoten en dieren. Zonder liefde te ontvangen is het volgens mij erg moeilijk om een leuk en gelukkig leven te leiden. Het is fijn als je met mensen kunt lachen, goed kunt praten, je gevoel kunt uiten en goede gesprekken kunt voeren.

Ik vond het echt heel erg lastig om 3 waarden te kiezen en het is me volgens mij aardig gelukt om mijn belangrijkste waarden te kiezen.


Opdracht 2: Wat is je droom als er geen beperkingen, tijd gebrek, geld zorgen of wat dan ook in de weg stonden? Ook dit is een hele lastige vraag, eentje om ook goed over na te denken.

Mijn droom
Emmigreren
Al jaren roep ik dat ik wil emigreren, misschien ga ik rond september 3 maanden naar Aruba om te kijken hoe het mij zou bevallen. Werken, leven, een sociaal leven opbouwen in een ander land. Misschien ben ik binnen 3 weken weer terug, misschien blijf ik er wel een half jaar. Als ik ooit wilde emigreren was het naar de Nederlandse Antillen, dus deze droom gaat misschien wel uitkomen. Het leven ervaren in een ander land. Op dit moment is het ook nog mogelijk met mijn spierziekte, het kan achteruit gaan dus dit is ook wel hét moment.

Huisje, boompje, beestje
Verder wil ik graag een leuke vriend, een leuk huisje, een leuke baan en het liefst een kindje adopteren.

Eigen webshop
Ook heb ik het al jaren over een eigen webshop, dat lijk me zo leuk! Helaas zijn er al zoveel webshops, maar als helemaal niets in de weg stond, ook geen geld, kun je vast een leuk assortiment aanschaffen.

Ontwikkelingswerk
Als mijn beperking niet in de weg stond zou ik ook wel graag een keer ontwikkelingswerk willen gaan doen, dat lijkt me zo dankbaar werk. Volgens mij geeft dit echt een voldoening in je leven en het je bent dan een ervaring rijker.

Dat zijn wel een beetje mijn dromen waar ik al jaren lang over droom. Ik vind dit echt een hele leuke opdracht om ook te delen met anderen.

Dit was wel een heel lang artikel, maar vanaf nu zal ik elke week de opdracht uitvoeren. Benieuwd naar de antwoorden van andere bloggers? Er is een Facebook-groep waar je wat kunt plaatsen over deze challenge.

Doe jij ook mee met de Happy Challenge?

7 opmerkingen:

 1. Leuke tag(?) Vooral die dromen zijn leuk om te lezen, webshop lijkt mij ook top maar er zijn er inderdaad al zoveel.. Ik volg je blog nu via bloglovin!
  XXX

  www.ingewm.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie waardes en dromen heb je zeg! Liefde en gevoeligheid stonden ook op mijn lijstje, blijven heel speciaal voor me!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi om te lezen!! Wat gaaf dat je wil emigreren!
  Lijkt me moeilijk, maar wel bijzonder om te doen!
  Op de Nederlandse Antillen heb je in ieder geval
  vaak mooi weer ^^

  xoxo
  It's Dash

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen over jouw droom van een webshop!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat leuk om te lezen en prachtige waarden heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow super gaaf. Emigreren lijkt mij ook heel mooi!

  Doe je mee aan mijn win-actie? :)
  http://labelofsuze.blogspot.nl/2014/01/win-actie-simbolisme.html#more

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk om te lezen en wat gaaf zeg dat je zou willen emigreren! Ben benieuwd. :)

  BeantwoordenVerwijderen