15 september, 2014

Een eeuwige aandenken aan je hond

Een aantal jaren geleden hebben wij onze hond Goofy na laten schilderen. Het is heel realistisch geschilderd en iedereen die onze hond kent zou hem meteen herkennen. 


Goofy moet regelmatig getrimd (geknipt) worden, hiervoor zijn speciale trimsalons. Op een dag kwamen we een soort gelijk hondje tegen als Goofy, mijn moeder raakte aan de praat met die vrouw en zij bleek een eigen trimsalon te hebben. Vanaf die tijd komen wij daar al minstens 8 jaar. Ook past zij op Goofy als wij op vakantie gaan of een lang weekend weg gaan waar hij niet mee mag.

Zij had van haar hond een schilderij laten maken. Super mooi, dat wilden wij ook wel. Het was gedaan door een vrouw die bij haar op de buurt woont. We moesten een afspraak maken, dus zo gezegd zo gedaan. 

 De oppas van Goofy is op een dag dat hij daar was naar die vrouw geweest die de schilderijen maakt om foto's van Goofy te maken. Het is dus niet zo dat de hond uren stil moet gaan zitten.

En wauw, wat zijn de schilderijen mooi geworden. Sinds dat we ze hebben hangen ze op mijn kamer, maar als je een ruime gang of bijkeuken hebt is het ook leuk om ze daar op te hangen. 

Ik kan het iedereen aanraden om in de buurt eens te zoeken naar iemand die schilderijen maakt van dieren, want wat is het een mooi aandenken als Goofy er niet meer zou zijn. 
Zo ziet Goofy er op dit moment uit. Je ziet wel dat hij het is als je naar het schilderij kijkt, maar het is maar net hoe lang zijn haren zijn. De haarlengte maakt verschil hoe hij eruit ziet en hoe zijn uitdrukkingen zijn. 

 Ik wilde dit graag met jullie delen, omdat je er misschien zelf nooit aan gedacht hebt om je hond (en misschien kan het wel met een kat, wie weet wat voor huisdieren nog meer?) na te laten schilderen. Wij waren hier zelf ook nooit op gekomen als we het niet eerst gezien hadden.

Ik heb geen idee wat de kosten waren, dat is al te lang geleden. Maar dit verschilt natuurlijk ook per persoon wie het schildert en hoeveel schilderijen je wilt.


Zou jij een schilderij laten maken van je huisdier?

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuk hondje heb je zeg! Superleuk idee een schilderij van je hond, heel persoonlijk. :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een prachtige schilderijtjes! Wat een super mooie hond hebben jullie <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, Ik zou dat wel laten doen, het is erg mooi geworden....Mijn moeder heeft een aqarel hangen in de woonkamer van onze poezen die wij vroeger hadden...de poezen zijn allang terug overleden, maar de aqarel heeft een bijzonder plaatsje ons hart,,,het is een heel mooi aandenken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige schilderijen zeg, wauw!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind ze echt super mooi! Goede herinnering inderdaad. Ik heb zelf een canvas foto van mij en mijn overleden kat in mijn kamer staan, ben ik ook erg blij mee. X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooie herinnering inderdaad! Het is ook echt prachtig geschilderd :) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie schilderijen! Echt een leuk idee ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, wat is dat ontzettend mooi zeg!

  BeantwoordenVerwijderen