03 oktober, 2014

Update vanuit Aruba

Bon dia! (goedendag), inmiddels zit ik bijna twee weken op Aruba. Ben je benieuwd hoe het gaat? Kijk dan verder.

Het huisje en de ezels
Het huisje waar ik in verblijf zit bij een vrouw op het erf, zij heeft ezels en runt een ezel opvang. Erg leuk, maar ik dacht (toen ik haar Facebook pagina zag) dat er op dit erf ook bezoekers en vrijwilligers zouden komen. Het blijkt dat dat in een andere plaats is. Ze heeft hier wel ezels maar die zijn puur voor haar zelf, de opvang zit ergens anders. Mijn bedoeling was ook om hier dan wat te helpen als vrijwilligers werk, maar het zit dus niet hier op het erf en het is voor mij te zwaar om in dit benauwde weer dan ook maar iets van lichamelijk werk te gaan doen.

Vlucht gewijzigd 
Mijn moeder was ander halve week mee naar Aruba, zij is afgelopen woensdagavond weer vertrokken naar Nederland. En oh my dat viel toch wel even tegen om hier alleen te verblijven. Toen mijn moeder hier was kreeg ik ook een erg benauwd gevoel dat ik hier 2 maanden zou verblijven. Uiteindelijk zou ik tot 17 oktober hier blijven, maar dit heb ik inmiddels weer gewijzigd naar 6 oktober. Het is anders gewoon te lang.

Wat te doen overdag.. 
Samen met mijn moeder heb ik het hele eiland al gezien en het is erg rustig qua toerisme. Loop de boulevard bij de hotels op en alle winkels en restaurants zijn overdag dicht en er loopt geen hond (hooguit een zwerfhond ha-ha flauw). Mocht je ergens een restaurantje tegen komen aan het water (waar het het leukst zit) zijn de klanten op één hand te tellen.

Een dagje op het strand (ben niet iemand die een hele dag of elke dag een paar uurtjes op het strand kan liggen), erop uit om foto's te schieten met mijn spiegelreflex camera doe je ook niet elke dag en opzich heb ik het hele eiland wel al bekeken. Als je overdag geen doel hebt zijn het lange dagen. Daarom ben ik blij dat ik aankomende maandag weer naar huis ga, deze dagen kan ik nog wel aardig invullen.

Niet verwacht
Zo'n soort update had je waarschijnlijk helemaal niet verwacht! Ik ook niet, want ik baal best van mezelf, maar lichamelijk is het gewoon te zwaar om hier iets te gaan doen. Het is jammer, maar voor mijn gevoel is dit beter dat ik nu al bijna naar huis ga.

Zon, zee, strand
Begrijp me niet verkeerd. Het is hier natuurlijk super mooi! Het klinkt nu allemaal wel een beetje negatief, maar dat komt omdat ik met hele andere bedoelingen kwam dan alleen maar vakantie. En om nou een paar weken vakantie te vieren en je niet weet wat je die dag eens moet uit vreten is het lang. Er is hier natuurlijk elke dag zon, mooie witte stranden en helder blauwe zee! Maar ik heb long problemen en het is mij eigenlijk te benauwd hier, ik ben blij dat ik na een paar uurtjes weer even in de airco kan bijkomen haha. Als wij naar Caribisch gebied gaan, in Februari is het altijd net iets koeler. De gevoelstemperatuur is hier bijna elke dag 40 graden en dat is warm hoor!

Gefaald?
Ik heb natuurlijk tegen iedereen gezegd dat ik 2 maanden hier zou blijven, maar heb ook wel gezegd als het niet gaat ga ik gewoon weer naar huis en dat is nu het geval. Toch vind ik het zometeen denk ik wel lastig om iedereen uit te leggen waarom ik nu al thuis ben, maar ja it's my life en even grof gezegd fuck de rest. Ik heb er zo mijn redenen voor, geen vrijwilligerswerk, te benauwd, nergens parkeerplekken, niet weten wat je elke dag moet gaan doen..

Positieve
Dit was een experiment van mezelf en het was hier natuurlijk ontzettend mooi! Ook was het gezellig 1,5 week met mama en ik ben voor het eerst dan een halve week op mezelf geweest! Nooit van mijn leven eten gekookt (oké, misschien 3/4x spaghetti) en nu zorg ik elke avond voor eten (ook al is het makkelijk eten: pasta's, rijst etc.) Volgens mij is het wel iedereen zijn droom om eens een paar maand naar het buitenland te gaan! Hartstikke leuk, vooral doen als je die mogelijkheid hebt, vooral als je elke dag iets van werk kan gaan doen, op die manier ontmoet je ook sneller mensen.

Ayo! Vanuit het zonnige Aruba!

De bovenstaande foto is van Google.

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk zeg, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat je weer naar huis gaat! Maar wel super goed dat je het hebt geprobeerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Omg wat mooi! Was ik daar maar ook haha!

  Xoxo
  Www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen