About me

Haaai! Ik zal mezelf eens voorstellen. Ik ben Bianca, 19 jaar en woon in een dorpje in Friesland. In 2011 heb ik mijn vmbo-diploma gehaald en inmiddels ben ik afgestudeerd tot (medisch) directiesecretaresse. Dit jaar ga ik geen opleiding volgen. Ik ga namelijk 2 maanden naar Aruba, 21 september vertrek ik. Dit is echt al jaren een droom van mij, kijken of ik ooit in het buitenland zou kunnen wonen (op de hoogte blijven? Volg me dan via Bloglovin'). Het is nu het juiste moment aangezien ik het lichamelijk nu nog kan.

Ik heb namelijk de spierziekte Limb-Girdle in de categorie: SEPN1. Ik ben geboren met deze spierziekte en weet niet beter dan dat ik mijn hele leven al minder kracht heb dan anderen. Toen ik 14 was begon mijn rug scheef te groeien, ik had scoliose. Vanaf deze periode ben ik fysiek ook wel achteruit gegaan. Eind 2009 ben ik geopereerd aan mijn rug en sindsdien heb ik 2 stalen pennen in mijn rug. Mijn longfunctie werkt nog maar voor 40%, hierdoor ben ik snel benauwd. Sinds 2010 weet ik pas de naam van mijn spierziekte en er zijn maar 40 mensen in Nederland met deze spierziekte. Het kan langzaam achteruit gaan, maar desondanks het al achteruit gegaan is en nog meer achteruit kan gaan sta ik positief in het leven en probeer (als het kan) leuke dingen te doen zolang het nog kan.

Waarom ben ik gaan bloggen? Door Teske ben ik in aanraking gekomen met bloggen, haar blog ontdekte ik als eerst en daardoor ontdekte ik dat er een hele grote bloggers wereld omheen zat. Ik heb eerst nooit de stap gezet om te gaan bloggen. Waar zou ik dan over moeten bloggen? Uiteindelijk heb ik toch een blog aangemaakt met de gedachte 'ik zie wel of mensen het interessant vinden om te volgen en te lezen'. 23 december 2012 ben ik begonnen. Ik vind het leuk om te doen en het is nu ook echt een hobby van me geworden. Om de dag vind je hier een artikel, je kunt het een persoonlijke blog noemen met van alles.

Heb je meer vragen? Kijk dan even bij 'Contact' en stuur me een mailtje of benader mij via Twitter of Instagram.3 opmerkingen:

 1. Je hebt echt een leuke blog!
  Lekker zomers (:
  Zou je ook eens een kijkje willen nemen op mijn blog?

  Liefs, www.ocean-hearts.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt een leuke blog! Zou je ook een kijkje willen nemen op mijn blog? Ik volg je vanaf nu via Bloglovin'! :)

  BeantwoordenVerwijderen